Intraţi pe Facebook sau Twitter de pe telefon? Iată ce se întâmplă fără să ştiţi

– Este o practică deja cunoscută că reţelele de socializare folosesc frecvent date preluate din agenda telefonică a utilizatorilor, care cuprinde nume, numere de telefon şi adrese de email pentru a identifica prietenii care utilizează aceeaşi categorie de servicii şi a-l informa pe client. Problema este că de cele mai multe ori datele sunt preluate şi stocate pe serverele reţelelor de socializare fără acordul prealabil al utilizatorului, scrie BBC News.

Practica reţelelor de socializare a ieşit în lumina reflectoarelor când un dezvoltator de aplicaţii din Singapore Arun Thampi a descoperit că lista de contacte din agenda telefonului său iPhone a fost copiată fără consimţământul său pe serverele reţelei de socializare Path. Directorul executiv al reţelei Path, Dave Morin, şi-a cerut scuze în numele companiei şi a declarat că este „o practică obişnuită pentru reţelele de socializare” să importe informaţii din agenda utilizatorilor pe serverele proprii.

Twitter a recunoscut deja că aplicaţiile de pe smartphone-uri copiază datele personale ale utilizatorilor şi le stochează pe serverele sale, de cele mai multe ori fără acordul acestora, declarând că „vor reface politica de confidenţialitate”.
Aplicaţiile iPhone pentru reţele de socializare precum Facebook, FourSquare, Instagram, Foodspotting şi Yelp se regăsesc printre cele care accesează fără permisiune agenda utilizatorilor, relatează ZF.ro.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.