Liderul PVV le transmite ambasadorilor est-europeni „să îşi vadă de treburile lor”

Liderul partidului olandez PVV, deputatul Geert Wilders, le-a transmis „să îşi vadă de treburile lor” ambasadorilor a zece state central şi est-europene care au prezentat, marţi (14 februarie 2012), o scrisoare deschisă de protest liderilor politici olandezi în legătură cu site-ul prin care formaţiunea sa strânge plângeri împotriva cetăţenilor din ţările respective.

„Reacţia mea către ambasadori este: vedeţi-vă de treburile voastre. Asta nu are nimic de-a face cu ţara voastră”
, a declarat Wilders, într-un interviu acordat miercuri agenţiei Associated Press.

„Suntem o ţară suverană, noi suntem un partid politic democratic şi exprimăm preocupările multor olandezi”, a subliniat el, numind site-ul „un imens succes”, care a adunat deja peste 40.00 de reclamaţii.

Wilders a insistat că site-ul său nu este discriminator şi a explicat că „noi nu închidem ochii la problemele” pe care unii muncitori central şi est-europeni le provoacă în Olanda, dând ca exemplu alcoolismul şi eliminarea de locuri de muncă.

Potrivit lui Wilders, comisari europeni precum compatrioata sa Neelie Kroes au atacat site-ul PVV doar din teama faţă de efectul său coroziv asupra unităţii europene. „Ei cred că ideea lor a acestei mari familii europene este atacată, în timp ce noi nu avem mare lucru în comun cu tragedia lor europeană„, a comentat liderul PVV.

„Noi ne facem doar treaba, indiferent dacă guvernul sau Comisia Europeană ori 500 de ambasadori se plâng, nu ne pasă”, a conchis Geert Wilders.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.