EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,41 RON
(-0.71%)
GBP
5,47 RON
(-0.93%)
CHF
4,57 RON
(+0.13%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,71 RON
(-1.19%)
CAD
3,08 RON
(+0.45%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,69 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(-0.67%)

 

Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri managerului unităţii sanitare amintite, Andrei Iordache.

Acesta a declarat că medicul Fulga, aflat la al doilea caz în care un pacient ajuns la UPU moare în spital fără a-l fi consultat, este cercetat atât pe cale administrativă cât şi de Colegiul Medicilor Olt, anchetele stabilind până acum că doctorul de la Urgenţe nu a respectat fişa postului şi procedurile medicale.

„Astăzi comisiile de anchetă din spital au stabilit că medicul Fulga nu a respectat fişa postului şi nu a consultat pacientul, trimiţându-l la Secţia Psihiatrie pentru că a considerat că este sub influenţa alcoolului, dar fără a-i face vreo investigaţie. S-a dovedit că pacientul nu era sub influenţa alcoolului şi a murit câteva ore mai târziu din cauza unor afecţiuni cardiace şi pulmonare. Pentru că nu a respectat fişa postului medicul Fulga a fost suspendat şi de joi nu se va mai prezenta să lucreze la spital. Cel puţin până la finalizarea cercetărilor. Am sesizat şi Colegiul Medicilor Olt pentru a cerceta cazul menţionat, să stabilească dacă a fost vorba de malpraxis” a spus Andrei Iordache.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a mai declarat că nu există toleranţă şi nu vor fi făcute concesii în cazurile de culpă medicală.

Duminică noaptea, un pacient în vârstă de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată.

Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat.

Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de aloolemie şi au constat că bolnavul nu băuse alcool.

Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei, care a relevat şi că barbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind şi cele care i-au provocat moartea.

Medicul Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009.

Atunci un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului, fără a fi consultat deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta.

După moartea pacientului Constantinescu conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a patru medici, respectiv a lui Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost dus bolnavul la UPU, al USU Slatina, precum şi a contractelor de muncă a altor doi medici, unul de la Secţia Boli Interne şi altul de la Psihiatrie, secţii pe la care trecuse bărbatul fără a primi îngrijiri. Toţi medicii concediaţi în 2009 au revenit pe posturi în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata