Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri managerului unităţii sanitare amintite, Andrei Iordache.

Acesta a declarat că medicul Fulga, aflat la al doilea caz în care un pacient ajuns la UPU moare în spital fără a-l fi consultat, este cercetat atât pe cale administrativă cât şi de Colegiul Medicilor Olt, anchetele stabilind până acum că doctorul de la Urgenţe nu a respectat fişa postului şi procedurile medicale.

„Astăzi comisiile de anchetă din spital au stabilit că medicul Fulga nu a respectat fişa postului şi nu a consultat pacientul, trimiţându-l la Secţia Psihiatrie pentru că a considerat că este sub influenţa alcoolului, dar fără a-i face vreo investigaţie. S-a dovedit că pacientul nu era sub influenţa alcoolului şi a murit câteva ore mai târziu din cauza unor afecţiuni cardiace şi pulmonare. Pentru că nu a respectat fişa postului medicul Fulga a fost suspendat şi de joi nu se va mai prezenta să lucreze la spital. Cel puţin până la finalizarea cercetărilor. Am sesizat şi Colegiul Medicilor Olt pentru a cerceta cazul menţionat, să stabilească dacă a fost vorba de malpraxis” a spus Andrei Iordache.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a mai declarat că nu există toleranţă şi nu vor fi făcute concesii în cazurile de culpă medicală.

Duminică noaptea, un pacient în vârstă de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată.

Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat.

Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de aloolemie şi au constat că bolnavul nu băuse alcool.

Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei, care a relevat şi că barbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind şi cele care i-au provocat moartea.

Medicul Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009.

Atunci un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului, fără a fi consultat deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta.

După moartea pacientului Constantinescu conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a patru medici, respectiv a lui Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost dus bolnavul la UPU, al USU Slatina, precum şi a contractelor de muncă a altor doi medici, unul de la Secţia Boli Interne şi altul de la Psihiatrie, secţii pe la care trecuse bărbatul fără a primi îngrijiri. Toţi medicii concediaţi în 2009 au revenit pe posturi în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.