Ministrul Transporturilor a dispus verificarea licitaţiilor pentru întreţinerea drumurilor naţionale şi autostrăzilor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a dispus joi Corpului de Control al ministerului să verifice modul în care s-au derulat, în anul 2008, licitaţiile pentru acordurile cadru privind activitatea de întreţinere multianuală a drumurilor naţionale şi autostrăzilor.

Conform unui comunicat al MTI, remis, joi (16 februarie 2012), dispoziţia ministrului Alexandru Nazare se întemeiază şi pe solicitarea făcută în acest sens de directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Daniela Drăghia.

Pe 13 februarie, conducerea CNADNR a cerut Curţii de Conturi a României verificarea derulării tururor contractelor subsecvente de întreţinere vară-iarnă încheiate de către Companie.

„Vă rugăm să binevoiţi a analiza şi a dispune asupra posibilităţii introducerii în programul de activitate a unor misiuni de control a căror arie de verificare să cuprindă acordurile cadru şi contractele subsecvente încheiate în baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au făcut obiectul unei acţiuni de control până în prezent”, se arată în adresa transmisă de CNADNR către conducerea Curţii de Conturi.

În urma investigaţiei, Corpul de Control va prezenta ministrului Transporturilor şi Infrastructurii un raport de control cu concluzii şi propuneri de măsuri pe baza căruia ministrul Alexandru Nazare va lua măsurile care se impun

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.