EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Naţional Arena este întreţinut prin căldură şi poate găzdui meciul Steaua – Twente

0

Gazonul de pe Naţional Arena este întreţinut prin căldură, fertilizare şi drenaj pentru a putea găzdui meciul programat joi (16 februarie 2012) dintre Steaua Bucureşti şi Twente Enschede, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

Municipalitatea susţine că a fost ridicată folia protectoare de pe gazon, iar gazonul a fost aerisit, ulterior efectuându-se tratamente de fertilizare.

„Aceste operaţiuni au avut rolul de a menţine în condiţii optime starea gazonului, în vederea asigurării unui teren de joc bun. Este important de reţinut că prelata folosită pentru a proteja gazonul a fost ridicată numai în momentul în care condiţiile meteo au permis-o„, se arată într-un comunicat de presă al PMB.

Primăria Capitalei pune la dispoziţie informaţii şi imagini privind starea gazonului, cât şi tribunele şi căile de acces ale acestuia, în vederea corectei informări a opiniei publice şi precizează că, deşi timp de 24 de ore în Bucureşti au căzut cantităţi mari de zăpadă, tribunele şi căile de acces din stadion au fost degajate de operatorii de curăţenie cu promptitudine şi în acest moment toate acestea sunt funcţionale.

De asemenea, în acest moment instalaţia de încălzire funcţionează la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii. Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul, s-au menţinut temperatura şi umiditatea optime (de 22-26%), creându-se un microclimat propriu, mai adaugă specialiştii Primăriei.

Potrivit comunicatului de presă, în baza recomandărilor făcute de STRI (consultant oficial al UEFA şi FIFA http://www.stri.co.uk/), care a inspectat gazonul în două rânduri în data de 2 februarie, în ultima săptămână fost ridicată temperatura în instalaţia de încălzire, după care gazonul a fost deszăpezit manual. Ulterior, acesta a fost acoperit cu o prelată protectoare, achiziţionată de ALPAB.

În data de 10 februarie, preşedintele FRF Mircea Sandu şi finanţatorul FC Steaua Gigi Becali au inspectat Arena Naţională alături de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la finalul vizitei aceştia declarându-se mulţumiţi de starea gazonului, mai scrie PMB în comunicat.

Meciul Steaua Bucureşti-Twente Enschede va avea loc joi, de la ora 22,05, pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League şi va fi urmărit de peste 50.000 de spectatori.

Jocul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de arbitrii asistenţi Darren Cann şi Jake Collin, arbitru de rezervă va fi Michael Oliver, în timp ce arbitri asistenţi adiţionali au fost desemnaţi Michael Jones şi Lee Mason.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.