Procesul lui Ratko Mladic va începe la 14 mai

Procesul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia Ratko Mladic, care este acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul războiului din Bosnia /1992-1995/, va începe la 14 mai a.c., a anunţat miercuri (15 februarie 2012) Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), de la Haga, transmite AFP.

„Procesul va începe luni, 14 mai 2012, cu o declaraţie introductivă a acuzării”, se arată într-o decizie a judecătorilor TPI făcută publică miercuri.

Potrivit deciziei, procedura va continua cu o declaraţie a acuzării, dacă va fi cazul, urmată de cea a acuzatului, dacă va dori să o pronunţe.

Citeste si:  Şeful Ikea "fentează" taxele cu o fundaţie creată într-un paradis fiscal

Prezentarea elementelor de probă va începe la 29 mai.

Arestat la 26 mai în Serbia, după ce s-a ascuns timp de 16 ani, Ratko Mladic, în vârstă de 69 de ani, este urmărit pentru 11 capete de acuzare de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

Între acestea se remarcă rolul pe care se consideră că l-a jucat în masacrul de la Srebrenica din iulie 1995, cel mai grav din Europa de după al doilea război mondial şi în care au fost ucişi circa 8000 de musulmani.

Citeste si:  Procesul de judecată afirmă că McDonald's discriminează proprietarii de francize, de culoare neagră
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata