Şase cetăţeni români vor fi repatriaţi la cerere din Siria în cursul zilei de joi

Şase cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, din Siria, în cursul zilei de joi (16 februarie 2012), a informat Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, cei şase cetăţeni vor sosi la Bucureşti, pe Aeroportul „Henri Coandă”, cu o cursă Turkish Airlines, preconizată a ateriza la ora 9,50.

”Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordate de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz”, precizează sursa citată.

MAE reiterează solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei ca aceştia să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia, în caz de necesitate, de asistenţă consulară.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată – 40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 de ore din 24 pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Citește și
1 Comentariu
  1. oprea gheorghita spune

    buna ziua am si eu pe sora mea in syria si de 14 zile nu am mai luat legatura cu ia
    se numeste stancu mariana mihaela locuia in hamurie dar de frica a plecat in damasc cum pot sa o contactez telefonul nui merge
    am si inregistrato la ambasada pt a venit in rominia dar cum nu poate fi contactata la telefon nu stiu cum sa facem
    poate o gasiti dumneavoastra va rog frumos

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.