TOP 5 cele mai falsificate produse

– Anul trecut, Statele Unite au oprit în vamă 25.000 de transporturi cu bunuri contrafăcute, valoarea totală cifrându-se la 178.9 milioane de dolari.

1. Produsele elecronice reprezintă 22 la sută din totalul capturilor, valoarea lor de vânzare fiind de aproximativ 101,2 milioane de dolari, scrie CNNMoney.com
Cea mai mare parte a mărfurilor contrafăcute sunt electronicele: telefoane, computere  sau playere muzicale.

2. A doua poziţie în topul produselor falsificate revine pantofilor, cu un procent de 14 la sută din totalul produselor confiscate, şi cu o valoare de vânzare de 97 milioane de dolari.

În general, pantofii contrafăcuţi sunt marca Nike, dar şi alte tipuri de încălţăminte sportivă. Falsificatorii au recurs, mai nou, la branduri de lux precum Christian Louboutin si Jimmy Choo. O pereche de cizme poate costa şi 600 de dolari. Falsurile sunt bine realizate şi respectă cutia, sacul de praf şi alte detalii, chiar minore.

3. Locul trei este ocupat de medicamente, cu un procent de 9 la sută din totalul produselor confiscate şi cu o valoare de vânzare de 25,2 milioane dolari.

Cumpararea medicamentelor falsificate este foarte periculoasă. Cel mai probabil, aceste medicamente nu au fost fabricate în conformitate cu standardele de fabricaţie şi nu conţin cantitatea corectă de ingrediente activă. Cel mai popular produs contrafăcut a fost Viagra.

4. CD-urile şi DVD-urile ocupă şi ele un loc fruntaş, din moment ce reprezintă 9 la sută din totalul confiscărilor, însumând o valoare de vânzare de 35 milioane de dolari.

Ca rezultat al pirateriei pe internet, filme, muzică, exerciţii fizice în format video, software-ul de afaceri şi materiale educaţionale, aceste produse au devenit tot mai uşor falsificat. Copiile care au exact ambalajele şi etichetele originalelor sunt disponibile la aproape fiecare colţ de stradă.

5. În topul produselor contrafăcute se numără şi îmbrăcămintea cu un procent de 8 la sută şi cu o valoare de vânzare de  126,3 milioane de dolari.

Hainele, blugii şi tricourile,  în special de sport, sunt printre cele mai comune mărfuri contrafăcute şi confiscate. Cele mai multe falsuri sunt fabricate în China şi sunt destul de apropiate de  adevăratele branduri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.