Traian Băsescu salută semnarea de către formaţiunile Puterii a protocolului referitor la ratificarea Tratatului fiscal

Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea de către partidele şi formaţiunile politice din arcul guvernamental a protocolului referitor la ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, şeful statului consideră că „gestul partidelor şi formaţiunilor politice semnatare este unul de responsabilitate şi în interes naţional”.

Preşedinţii partidelor care formează Coaliţia de guvernământ au semnat miercuri, la Palatul Parlamentului, protocolul politic privind ratificarea de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare prin care se convine susţinerea semnării Tratatului de către preşedintele României, în cadrul Consiliului European din 1 – 2 martie 2012.

Părţile semnatare au convenit să susţină în Parlament şi să adopte Legea de ratificare a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare în cursul anului 2012, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2012.

Protocolul este deschis spre semnare tuturor partidelor politice reprezentate în Parlamentul României.

În preambulul protocolului se menţionează că la tratat pot adera şi statele membre ale Uniunii Europene care nu fac parte, încă, din Uniunea Monetară, precum România.

În acelaşi document se precizează că implementarea tratatului privind stabilitatea fiscală de către România va da un semnal către investitorii străini în privinţa evoluţiei macroeconomice pe termen mediu şi lung, precum şi pentru întărirea credibilităţii României în plan european.

În finalul protocolului se menţionează că „nicio dispoziţie a Tratatului nu poate fi interpretată ca modificând în vreun fel condiţiile de politică economică asumate de România în cadrul programului de asistenţă financiară încheiat cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional”.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a exprimat speranţa miercuri ca şi partidele de Opoziţie să se alăture protocolului de susţinere a ratificării de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare.

Şeful Executivului a anunţat că îi va contacta, miercuri, pe liderii PNL, PSD şi PC pentru a se alătura pactului şi a spus că nu va întârzia să promoveze în Guvern proiectul de lege de ratificare a Tratatului european de stabilitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.