Angajata BCR care a prejudiciat banca cu peste o jumătate de milion de euro rămâne în arest

Carmen Nicoleta Dănilă, angajata BCR Ploieşti acuzată de delapidare şi distrugere calificată după ce a provocat băncii un prejudiciu de peste o jumătate de milion de euro, rămâne în arest, Judecătoria Ploieşti respingând solicitarea acesteia de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea.Potrivit datelor postate pe portalul instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a constatat, joi (16 februarie 2012), legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatei care se află în detenţie la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi a respins ca neîntemeiată cererea apărătorului acesteia de a înlocui măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.De asemenea, instanţa de judecată a fixat pentru 8 martie termenul de judecare pe fond a dosarului.

Carmen Nicoleta Dănilă, angajată a BCR Ploieşti în funcţia de supervizor, este acuzată de delapidare şi distrugere calificată, după ce la sfârşitul lunii noiembrie 2011, la sediul acestei băncii a avut loc un incendiu, în urma căruia mai multe teancuri de bani nu au fost găsite arse nici total, nici parţial.

Conform datelor oferite la acel moment de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, femeia a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care este coordonator centru procesare la aceeaşi societate.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi au pătruns în incinta Camerei Tezaurului aparţinând BCR şi au sustras suma de 150.000 euro, după care femeia a revenit, în aceeaşi zi, şi, pentru a ascunde comiterea faptei, a intrat fără autorizaţie în acea cameră şi a incendiat locul unde erau depozitate valutele.

În urma inventarierii pagubei produse de incendiu, s-a constatat lipsa sumei de 548.353 de euro, lipsă cauzată de furt şi distrugere prin incendiere. Complicele supervizoarei este cercetat în stare de libertate pentru delapidare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.