Angajatorii de top au ajuns la o concluzie: există doar 3 întrebări esenţiale la un interviu de angajare

1

Şefii departamentelor de recrutare ale companiilor de top au ajuns la acest consens: există doar trei aspecte fundamentale pe care un angajator le urmăreşte în cadrul interviului de angajare

  1. Esti capabil să faci această muncă?
  2. Vei iubi acest job?
  3. Vom putea lucra cu tine? (sau „Suntem compatibili pentru a lucra în aceeaşi echipă?”)

Toate întrebările primite la un interviu de angajare conduc către aceste aspecte esenţiale: abilităţi, motivaţie, potrivire. În funcţie de angajator, cele trei întrebări pot fi formulate cu alte cuvinte şi mai pot avea şi subpuncte, dar în esenţă semnificaţia rămâne aceeaşi, scrie Forbes.com.

Referitor la prima întrabare, Kevin Kelly, director executiv al firmei Heidrick & Struggles, consideră că în evaluarea unui solicitant nu au importanţă numai aptitudinile tehnice, ci şi cele de lider. Sunt solicitate punctele tari şi punctele slabe privind pregătirea şi experienţa; exemplificarea unor activităţi de succes, dar şi cele care s-au soldat cu eşec şi care au fost consecinţele unei asemenea experienţe.

În legătură cu cea de a doua întrebare, directorul executiv al firmei Cornerstone International Group, Bill Guy, vrea să ştie, într-un interviu de angajare, care este natura schimbării, ce l-a motivat pe solicitant să-şi schimbe jobul. În general, tinerii nu au în vedere numai motivaţia salarială, ci provocările asociate activităţilor.

La cea de a treia întreabare, Kelly Heidrick consideră importantă compatibilitatea culturală. Mulţi din cei care aplică pentru un loc de muncă provin din medii culturale diferite, aspect care trebuie luat în considerare într-o afacere.

Înainte de a merge la un interviu e bine să aveţi deja pregătite demonstrarea punctelor tari în ceea ce priveşte pregătirea şi experienţa voastră, precum şi motivaţia pentru care aţi ales acel loc de muncă. Compatibilitatea dintre preferinţele proprii şi relaţiile, atitudinile şi valorile din cadrul firmei este iarăşi un punct-cheie pe care este bine să îl argumentaţi în cadrul interviului. Până la urmă, orice interviu este un „exerciţiu de vânzare”.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. bunul simt spune

    Mai e si intrebarea nr. 4: Eu ca angajator te voi putea pacali suficient de mult cu ore suplimentare neplatite sau cu un salariu modest ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.