Autoritatea Electorală Permanentă a actualizat delimitarea colegiilor uninominale

0

Autoritatea Electorală Permanentă a trimis la Monitorul Oficial spre publicare hotărârea pentru aprobarea actualizării delimitării colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Potrivit legislaţiei în vigoare, actualizarea delimitării colegiilor uninominale se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă anual – în cazul în care au apărut modificări în structura, denumirea sau rangul unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv după fiecare recensământ al populaţiei (cu cel puţin 12 luni înainte de alegerile parlamentare la termen).

„Actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înfiinţate. Prin publicarea informaţiilor actualizate, AEP a încercat să evite nearondarea, conform cerinţelor legale, a celor aproximativ 2.500 de elemente teritoriale omise sau nou-înfiinţate (artere de circulaţie, tronsoane ale acestora, imobile) la secţiile de votare ce urmează a fi organizate la alegerile parlamentare din anul 2012, respectiv menţinerea erorilor de tip/denumire a elementelor teritoriale incluse în H.G. nr. 802/2008”, informează AEP printr-un comunicat remis vineri (17 februarie 2012).

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.