CE va aproba proiecte de 900 de milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de cale ferată

Comisia Europeană va aproba, în următoarele săptămâni, două proiecte majore care privesc reabilitarea a 110 kilometri de cale ferată, în valoare totală de 900 milioane de euro, a declarat vineri (17 februarie 2012), la Bruxelles, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Alexandru Nazare s-a întâlnit, vineri, la Bruxelles, cu comisarul european responsabil cu politica regională, Johannes Hahn.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat tema absorbţiei fondurilor europene pentru infrastructură alocate prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi 2007 – 2013. Comisarul Hahn şi ministrul Nazare au trecut în revistă progresele importante făcute de MTI în cadrul acestui program în 2011, progrese care au generat o creştere de zece ori a ratei rambursărilor de plăţi de la Bruxelles faţă de 2010, analizând în acelaşi timp priorităţile MTI pentru 2012 în acest domeniu.

Citeste si:  Liviu Voinea: România susţine demersurile statelor membre pentru lupta împotriva fraudei şi evaziunii fiscale

„Am primit vestea bună că în următoarele săptămâni vom primi de la Comisia Europeană aprobarea pe alte două proiecte majore, de data aceasta proiecte care privesc reabilitarea căii ferate. Sunt două proiecte, Frontieră – km 614 şi Simeria – Coşlariu, în valoare de peste 900 milioane de euro, pentru reabilitarea a 110 km de cale ferată. Odată cu aprobarea acestor proiecte, vom putea face deja rambursări pentru că avem contractele semnate sau în fază finală de licitaţie”, a declarat Alexandru Nazare.

Totodată, ministrul Transporturilor i-a prezentat lui Johannes Hahn situaţia privind efectele negative asupra economiei româneşti generate de căderile masive de zăpadă din ultimele săptămâni, Nazare avansând ca soluţie utilizarea fondurilor aferente Programului Operaţional Sectorial – Transporturi pentru achiziţia de echipamente şi materiale care să prevină repetarea situaţiei din ultimele două săptămâni, dar care să poată fi folosite şi în intervenţiile de deszăpezire pe toate modurile de transport.

Citeste si:  Catastrofe şi profeţii privind sfârşitul lumii

„Am evaluat împreună cu domnul comisar Hahn posibilitatea utilizării fondurilor din POS – T alocate axei prioritare pentru siguranţa traficului în vederea dotării cu echipamente pentru deszăpezirea reţelei naţionale de drumuri naţionale şi autostrăzi şi a liniilor de cale ferată”, a adăugat Nazare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close