Internet: Cercetătorii au găsit un defect de criptare a datelor

O echipă de cercetători elveţieni şi americani a descoperit un defect în modul în care informaţiile sunt criptate în cadrul tranzacţiilor bancare sau al tranzacţiilor pe Internet, relevă un studiu dat publicităţii de către un organism american privind apărarea libertăţilor pe Internet.

În acest sens, un program utilizat pentru criptarea unor astfel de informaţii a fost testat de către cercetători, potrivit unui studiu publicat marţi (14 februarie 2012) de către Electronic Frontier Foundation (EFF).

Sistemul a funcţionat „aşa cum era de aşteptat” în cele mai multe cazuri, dar nu a oferit „securitate” în 0,2% din cazuri, indică studiul condus de Arjen Lenstra, de la Ecole Polytechnique Federale din Lausanne ( EPFL).

„Consecinţele unor astfel de defecţiuni sunt extrem de grave”, au comentat Dan Auerbach şi Peter Eckersley, doi membri EFF, pe un blog.

Aceasta „ar putea permite unor spărgători de coduri să afle informaţii confidenţiale, cum ar fi parole sau conţinutul mesajelor”.

EFF a dat asigurări că va lucra împreună cu Ecole Polytechnique Federale din Lausanne pentru a-i alerta pe operatorii de servere care utilizează aceste sisteme de criptare vulnerabile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.