Medicii străini care au examinat-o pe Timoşenko sunt de acord cu colegii ucraineni

0
Medicii occidentali – trei canadieni şi doi germani – care au examinat-o în această săptămână, în închisoare, pe opozanta ucraineană Iulia Timoşenko nu au descoperit nimic grav, concluziile lor coincizând cu cele ale colegilor lor ucraineni, a declarat vineri (17 februarie 2012) procurorul general al Ucrainei, Viktor Pşonka, transmite AFP.

Iulia Timoşenko, care suferă de dureri de spate, „nu are nevoie să fie spitalizată, nici de o intervenţie chirurgicală”, a afirmat procurorul, citat de Interfax, precizând că „acestea sunt concluziile trase de specialiştii străini care au examinat-o”.

Concluziile medicilor occidentali „coincid practic” cu cele ale specialiştilor ucraineni, dar rămân confidenţiale, a adăugat Pşonka. Potrivit acestuia, dna Timoşenko suferă de o problemă la coloana vertebrală.

Un avocat al fostului prim-ministru ucrainean a afirmat joi că medicii străini „au constatat starea gravă” a Iuliei Timoşenko.

Cei cinci specialişti străini, acceptaţi de autorităţile ucrainene să o examineze în colonia penitenciară Kacianivska din Harkov, au părăsit ţara a face vreo declaraţie publică. La rândul lor, ambasadele Canadei şi Germaniei au refuzat vineri orice comentariu.

Iulia Timoşenko, fost prim-ministru al Ucrainei, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere pe care l-ar fi comis în 2009, pe când se afla la guvernare.

Verdictul a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care l-a considerat motivat politic.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.