EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

O ţigară electronică a explodat în gura unui american

0
Un american care încerca să renunţe la fumatul nociv recurgând la ţigări electronice şi-a aprins una care i-a explodat în gură, se pare că din cauza unei baterii defecte: s-a ales cu câţiva dinţi din faţă sparţi, o porţiune de limbă ruptă şi arsuri pe faţă, relatează AP.

Nu a fost dezvăluită identitatea bărbatului, însă, cu ajutorul Facebook, s-a aflat că este vorba despre Tom Holloway, de 57 de ani. El se afla acasă când i-a explodat ţigara, incidentul afectând şi obiecte din jurul său. O carcasă de baterie carbonizată, găsită pe o bucată de covor ars, pare a proveni de la dispozitivul ţigării.

Anchetatorii nu ştiu marca ţigării, tipul de baterie sau vechimea dispozitivului, spune un reprezentant al pompierilor. Se pare că bateria era reîncărcabilă pentru că în cameră s-a găsit un sistem de reîncărcare şi alte baterii.

Thomas Kiklas, cofondator al Tobacco Vapor Electronic Cigarette Association, spune că nu are cunoştinţă de probleme legate de ţigări sau explozii de baterii. O ţigară electronică care foloseşte un atomizor şi un cartuş este un model alcătuit din trei piese.

Atomizorul primeşte curent de la baterie, apoi vaporizează lichidul aflat în cartuş, care intra în contact cu puntea atomizorului. Astfel sunt eliberaţi vapori care se aseamănă foarte bine cu fumul produs de o ţigară cu tutun. Ei se dispersează în aer foarte rapid şi nu produc miros pregnant pentru persoanele din jurul utilizatorului.

Kiklas a menţionat un raport federal în care se spune că 2,5 milioane de americani au folosit ţigări electronice anul trecut.

„Au fost milioane de utilizări de astfel de ţigări şi n-am auzit să se fi întâmplat ceva asemănător”, spune el.

Fabricanţii nu pretind că ţigările electronice îi fac pe fumători să renunţe la obiceiul lor, ci doar că au o alternativă mai sănătoasă la ţigările tradiţionale, arată Kiklas.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.