Pinalti a pus ochii şi pe parcările de reşedinţă

– Contractul prin care „Parking“ SA exploatează parcările de reşedinţă din Piatra Neamţ va fi prelungit doar „până stabilirea unui alt prestator“

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/Parcare-roti-m.jpg

Parcările numite „de reşedinţă“ din Piatra Neamţ ar putea ajunge pe mâna unei firme interesate doar de profit, nu şi de dezvoltarea sistemului de parcare din oraş, după modelul „Xdatasoft“ SRL.

Consilierii locali ai municipiului Piatra Neamţ au fost supuşi unei şedinţe extraordinare, ieri, 16 februarie, în care au avut de trecut prin maşina de vot documente care le-au fost aduse la cunoştinţă chiar înainte de începerea lucrărilor.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi s-a aflat şi unul referitoare la parcările de reşedinţă şi la firma care le exploatează în prezent, „Parking“ SA. Se pare că lui Pinalti nu i-a plăcut de la început existenţa unei firme a Consiliului Local care să administreze parcări. „Parking“ SA fusese înfiinţată în acest scop de predecesorul său, Ion Rotaru, iar Pinalti i-a luat o importantă felie din obiectul de activitate, dând pe mâna unei societăţi apărute din neant, „Xdatasoft“ SRL, parcările cu taxare orară.

În plus, a instituit modalitatea abuzivă de blocare a proprietăţii private ca modalitate de a pedepsi şoferii care nu plătesc locul pe care s-a tras o dungă şi a fost dotat cu automate de colectat banii.

Inventarea „parcărilor de reşedinţă“, adică a unei dungi pe asfalt şi a inscripţiei referitoare la numărul locului şi la indicativul de înmatriculare al autovehiculului, contra unei taxe anuale, a fost făcută odată cu asocierea Municipiului Piatra Neamţ cu „Parking“ SA, prin contractul nr. 7421 din 16.02.2006, „în vederea administrării unor parcări din municipiu“, legiferat local prin HCL nr. 325 din 22.12.2005.

Ulterior, prin HCL nr. 161 din 08.04.2009, contractul de asociere a fost prelungit cu încă 3 ani. Aşa că, numai bine, la data de 16.02.2012, acest termen s-a scurs.

Pentru că „Parking“ nu a înţeles că trebuie să dispară sau să se apuce de alte afaceri, a solicitat continuitatea serviciului public de administrare a parcărilor publice de reşedinţă, prin adresa nr. 235/14.02.2012, înregistrată la Primărie sub nr. 5447/15.02.2012. Numai că Pinalti îi pregăteşte o surpriză, după cum rezultă din hotărârea de consiliu local pe care a trecut-o prin maşina de vot ieri. Mai întâi, în articolul 1 al hotărârii, se schimbă terminologia: „Art.1 – Se aprobă administrarea serviciului public de administrare a parcărilor de reşedinţă, a parcărilor publice fără plată şi a parcărilor închiriate instituţiilor publice sau private din municipiul Piatra Neamţ în gestiune directă“.

În articolul următor, se face referire la o situaţie temporară „Art.2 – Se aprobă încheierea între Municipiul Piatra Neamţ şi SC Parking SA a unui contract de prestări servicii de gestionare a parcărilor de autovehicule (de reşedinţă) de pe raza municipiului Piatra Neamţ, termenul de derulare a acestuia fiind până la stabilirea unui prestator în condiţiile prevăzute de O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publica, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii“. De observat că trimiterea se face la un act normativ din 2006, nu unul care să fi intervenit între timp şi impunea operarea unor modificări.

Intenţia se vede mai clar în „raportul de specialitate“ anexat proiectului de HCL, în care se precizează că e vorba de „alt prestator“: „încheierea între Municipiul Piatra Neamţ şi SC Parking SA a unui contract de prestări servicii de gestionare a parcărilor de autovehicule (de reşedinţă) de pe raza municipiului Piatra Neamţ, termenul de derulare a acestuia fiind până stabilirea unui alt prestator în condiţiile prevăzute de OG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publica, a contractelor de concesiune de lucrări publice si a contractelor de concesiune de servicii“.

De altfel, ca să nu o lase fără obiectul muncii, „Parking“ SA a primit de făcut ceva mai mult simbolic: montarea şi demontarea echipamentului de iluminat ornamental.

„Se aprobă încheierea între Municipiul Piatra Neamţ şi SC Parking SA a unui contract de prestări servicii de montare/demontare echipamente de iluminat ornamental pe raza municipiului Piatra Neamţ, termenul de derulare a acestuia fiind până stabilirea unui prestator în condiţiile prevăzute de O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publica, a contractelor de concesiune de lucrări publice si a contractelor de concesiune de servicii“, după cum stipulează articolului 3 al hotărârii referitoare la „Parking“ votată ieri, din iniţiativa lui Pinalti.

Legendă foto: Consiliul Local a impus o modalitate abuzivă de pedepsire a celor care parchează în afara regulilor inventate în Piatra Neamţ, prin blocarea roţilor

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.