Ungureanu către responsabilii de relaţia cu Parlamentul: Peste capul ministrului, sunt interesat de problemele agenţiilor

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a spus, joi (16 februarie 2012), responsabililor pentru relaţia cu Parlamentul că, „peste capul ministrului”, el este interesat să afle problemele cu care se confruntă agenţiile guvernamentale pe care aceştia le reprezintă.

„Sper să avem un dialog cât mai bun, mai consistent şi fiţi convinşi că nu există ministru în acest Cabinet care să nu fie interesat de raporturile cu agenţiile pe care le are în subordine. Mai mult decât atât, peste capul ministrului, sunt eu direct interesat să cunosc activitatea şi problemele agenţiilor pe care dvs. le reprezentaţi”, le-a spus Ungureanu responsabililor pentru raporturile cu Legislativul, la o reuniune organizată de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP).

De asemenea, el îi asigură pe responsabilii de relaţia cu Parlamentul că îşi dă seama „cât de hăituiţi” pot fi şi că sunt „puşi în dificultate de multe ori” când trebuie să expună argumentele Executivului pentru adoptarea unor acte normative.

„Ştiu şi îmi dau seama cât de hăituiţi puteţi să fiţi, cum toată lumea speră să puteţi face minuni de câte ori ajungeţi la Parlament. Ştiu că sunteţi, de multe ori, puşi în dificultate când trebuie să expuneţi argumentele Executivului pentru adoptarea unui act normativ, de un fel sau de altul”, a spus Ungureanu.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la aceeaşi reuniune, şeful DRP, Valentin Iliescu, a reclamat faptul că proiecte legislative ale Guvernului aşteaptă de şapte luni să fie discutate în Parlament.

„Există proiecte legislative care aşteaptă chiar şi şapte luni pentru a fi discutate în Parlament. În acest sens, vom creşte stricteţea cu care vom acorda avize de oportunitate proiectelor legislative”, a spus Iliescu, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

În discursul său din Parlament, de la şedinţa plenului reunit pentru acordarea învestiturii Guvernului, Mihai-Răzvan Ungureanu a arătat că în mandatul de premier îşi doreşte să respecte statutul Legislativului de principal legiuitor şi rolul Palatului Victoria de executiv.

„În egală măsură, îmi doresc respectarea rolului constituţional al instituţiilor esenţiale ale statului: Parlamentul, cu rolul său de principal legiuitor, şi Guvernul – cu rolul său executiv. Aceasta înţelege Guvernul pe care îl propun prin democraţia încrederii”, spunea Ungureanu pe 9 februarie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.