Banca Mondială va avea un nou preşedinte până pe 20 aprilie

Banca Mondială a anunţat vineri (17 februarie 2012) că şi-a fixat ca obiectiv desemnarea noului preşedinte al instituţiei până pe data de 20 aprilie, când urmează să înceapă adunarea semestrială, transmite AFP.

Consiliul de Administraţie a stabilit 23 martie ca termen limită pentru depunerea candidaturilor şi a prevăzut „alegerea noului preşedinte până la începerea adunării din primăvară”, a precizat instituţia financiară într-un comunicat.

În cursul zilei de miercuri, actualul preşedinte, Robert Zoellick (foto), a anunţat că va părăsi postul odată cu expirarea mandatului său pe data de 30 iunie.

Postul de preşedinte al Bănci Mondiale a fost întotdeauna ocupat de un american, în virtutea acordului nescris prin care europenii au primit, în schimb, postul de director general al Fondului Monetar Internaţional.

SUA au declarat, încă din ziua în care Zoellick şi-a anunţat retragerea, că au un candidat pentru acest post, numele său urmând să fie dezvăluit „în săptămânile următoare”.

Potrivit unei surse apropiate insituţiei financiare internaţionale, SUA l-ar putea propune pe actualul Secretar al Trezoreriei, Timothy Geithner.

Citește și
1 Comentariu
  1. gabi spune

    PRIMARE, PUNE-L PE IMBECILUL SI AROGANTUL DE IALOMITEANU LA BANCA, SA TE FACA DE CACAO SI PE ACOLO, DA CE CONTEAZA SUNTETI PRIETENI …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.