Facebook testează un sistem de verificare a identităţii pentru staruri

Reţeaua de socializare Facebook a început joi (16 februarie 2012) să testeze un sistem care permite celebrităţilor să se înregistreze cu un pseudonim, scăpând astfel de obligaţia strictă impusă de site de a se înscrie doar cu identitatea oficială, relatează AFP.

Această nouă opţiune, care aminteşte de „conturile verificate” ale site-ului de microbloguri Twitter, „va permite demonstrarea identităţii prin prezentarea unui act de identitate”, a informat Facebook.

„Odată verificaţi, utilizatorii vor putea folosi un alt nume (decât cel de stare civilă) pe pagina lor”, a adăugat site-ul, care a refuzat până acum pseudonime.

Conform regulii în vigoare până acum, chiar Lady Gaga era înregistrată ca Stefani Germanotta, numele ei real. Şi scriitorul britanic Salman Rushdie a avut o neînţelegere cu Facebook în noiembrie, reţeaua de socializare dorind ca el să fie cunoscut pe site mai degrabă cu primul lui prenume, Ahmed, decât cu al doilea, Salman.

După ce şi-a exprimat nemulţumirea pe Twitter, autorul „Versetelor satanice” a avut în cele din urmă câştig de cauză, trimiţând o fotocopie a paşaportului administratorilor site-ului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.