Regele Momo a primit cheile oraşului şi a deschis festivalul de la Rio

0
Sub o ploaie de confetti aurite şi în sunetul fanfarei, regele Momo, simbol al tuturor exceselor carnavalului de la Rio, a primit vineri (17 februarie 2012) cheia simbolică a oraşului şi a dat startul celor cinci zile de festivităţi, care vor culmina cu defilările şcolilor de samba pe sambodrom, transmite AFP.

Cu o pancartă în mână pe care scria „Trăiască monarhia!”, primarul oraşului Rio l-a primit cu onoruri pe regele Momo, acompaniat de regina sa şi cele două prinţese ale carnavalului. Aceştia au sosit într-o limuzină neagră în grădinile de la Palacio da cidade, sediul municipalităţii, unde a avut loc ceremonia.

„Salut familia regală carioca a regelui Momo. Îmi transmit atribuţiile de primar regelui Momo”, a declarat Eduardo Paes, primarul oraşului Rio, care purta o pălărie albă de tip panama.

„Este o responsabilitate enormă să fii la conducerea celei mai mari festivităţi culturale din lume şi vreau să transmit întregii lumi bucuria carnavalului. Declar carnavalul de la Rio deschis”, a răspuns regele Momo, pe numele său adevărat Milton Junior.

Fluturând enorma cheie simbolică a oraşului, acoperită cu paiete albe şi aurite, Momo a început să danseze frenetic samba, plin de graţie în ciuda celor 160 de kilograme.

Pentru a rezista celor cinci zile de nebunie, regele Momo a urmat o dietă strictă şi un program de exerciţii pe bicicletă de interior.

Autorităţile aşteaptă peste 850.000 de turişti brazilieni şi străini la festivităţi, mobilizând 12.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.