PNL susţine semnarea de către România a Tratatului privind stabilitatea fiscală

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a anunţat, luni (20 februarie 2012), că liberalii susţin semnarea de către România a tratatului de stabilitate, convergenţă şi guvernanţă în Uniunea Economică şi Monetară şi că se va discuta despre acest subiect şi la nivelul USL pentru o poziţie comună cu social-democraţii.

„Punctele evidenţiate sunt acelea să participăm la acest tratat, adică acceptăm ca Guvernul României prin domnul prim-ministru să semneze acest tratat, însă credem că el ar fi necesar să expliciteze, în principal, acest impact care va avea loc asupra bugetului, asupra fiscalităţii, asupra economiei româneşti. O analiză de impact a acestor condiţii nu a fost, încă, făcută şi am solicitat Guvernului României să facă această analiză. De asemenea, credem că ar fi bine ca acest tratat, care are obligaţii şi drepturi pentru ţările membre ale zonei euro, dar numai obligaţii pentru cele care nu sunt membre ale zonei euro, să intre în aplicare în momentul în care România va adera la zona euro”, a spus Ruşanu, după şedinţa conducerii PNL.

Acesta a precizat că subiectul va fi discutat şi cu social-democraţii pentru o poziţie comună a USL.

Întrebat dacă s-au purtat discuţii şi despre o posibilă semnare a protocolului încheiat de Coaliţie cu privire la susţinerea ratificării tratatului privind stabilitatea fiscală, Ruşanu a arătat că acest document nu are nicio importanţă.

„Protocolul făcut de cele patru partide de la guvernare nu are nicio importanţă nici politică, nici economică, nici europeană pentru că el se votează de Parlament şi se dă un mandat primului-ministru, iar primul-ministru este mandatat să semneze acest tratat. La ora actuală există o majoritate parlamentară care poate să voteze acest mandat pentru primul-ministru”, a spus Dan Radu Ruşanu.

El a anunţat că protestul parlamentar al Opoziţiei continuă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.