Preşedintele Băsescu solicită conducerii Camerei o atenţie deosebită pentru adoptarea codului penal

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni (20 februarie 2012), preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să acorde o atenţie deosebită supunerii spre adoptare cât mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal.

„Fac un apel la dumneavoastră adresându-vă rugămintea să acordaţi o atenţie deosebită supunerii spre adoptare cât mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal şi a Legii 286/2009 privind codul penal”, arată şeful statului în scrisoarea adresată conducerii Camerei Deputaţilor.

Traian Băsescu precizează că această propunere legislativă a fost adoptată de Senat şi se află la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Scrisoarea şefului statului a fost transmisă Comisiei juridice a Camerei, potrivit secretarului Niculae Mircovici.

După şedinţa Biroului permanent, viceliderul grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu a criticat solicitarea şefului statului.

„Nu este treaba preşedintelui să forţeze Parlamentul să-şi facă datoria. Este un lucru nepermis de Constituţie ca un preşedinte să vină să spună Parlamentului ce trebuie să facă. Dar nu este o noutate pentru Traian Băsescu”, a afirmat Nicolăescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.