Preşedintele Traian Băsescu mizează pe planul Putin

1
Preşedintele unei foste ţări comuniste în criză economică îl unge succesor pe un şef al serviciilor speciale. Vă sună familiar? se întreabă Reuters într-un amplu comentariu.

Preşedintele României Traian Băsescu l-a numit pe vechiul său aliat Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de premier care a devenit în prezent cel mai probabil candidat al Partidului Democrat-Liberal (PDL) pentru alegerile prezidenţiale atunci când mandatul lui Băsescu se va încheia în 2014, au afirmat importanţi membri ai partidului, o mutare care parcă se vrea o „repetare” a istoriei din Rusia cu peste un deceniu în urmă când Boris Elţîn l-a promovat pe Vladimir Putin, notează agenţia britanică de ştiri.

După ce a obţinut aprobarea parlamentului la începutul acestei luni, fostul ministru de externe în vârstă de 43 de ani şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Mihai-Răzvan Ungureanu a restabilit starea de spirit a nepopularului Partid Democrat-Liberal înainte de alegerile parlamentare din luna noiembrie a acestui an, notează sursa citată.

„El (Mihai-Răzvan Ungureanu) este văzut ca cineva capabil să revigoreze partidul, având în vedere experienţa şi vârsta sa„, a declarat un membru PDL, care a luat parte la discuţiile care au condus la schimbarea premierului şi care a cerut rezerva anonimatului în condiţiile în care fostul premier Emil Boc este încă liderul partidului.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. mavrocordat spune

    CA MULT A DURAT PANA V-ATI DAT SI VOI SEAMA!……NUMAI ASA, MUSAMAUA MURDARA DIN FRUNTEA TARII AR SCAPA BASMA CURATA SI SA RAMANA INCONTINUARE IN TARA; ALTFEL TREBUIE SA IA UN VAPOR CATRE AMERICA DE SUD…SI TREBUIE SA-SI IA SI FAMILIA CU EL~

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.