Preşedintele Traian Băsescu mizează pe planul Putin

Preşedintele unei foste ţări comuniste în criză economică îl unge succesor pe un şef al serviciilor speciale. Vă sună familiar? se întreabă Reuters într-un amplu comentariu.

Preşedintele României Traian Băsescu l-a numit pe vechiul său aliat Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de premier care a devenit în prezent cel mai probabil candidat al Partidului Democrat-Liberal (PDL) pentru alegerile prezidenţiale atunci când mandatul lui Băsescu se va încheia în 2014, au afirmat importanţi membri ai partidului, o mutare care parcă se vrea o „repetare” a istoriei din Rusia cu peste un deceniu în urmă când Boris Elţîn l-a promovat pe Vladimir Putin, notează agenţia britanică de ştiri.

După ce a obţinut aprobarea parlamentului la începutul acestei luni, fostul ministru de externe în vârstă de 43 de ani şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Mihai-Răzvan Ungureanu a restabilit starea de spirit a nepopularului Partid Democrat-Liberal înainte de alegerile parlamentare din luna noiembrie a acestui an, notează sursa citată.

„El (Mihai-Răzvan Ungureanu) este văzut ca cineva capabil să revigoreze partidul, având în vedere experienţa şi vârsta sa„, a declarat un membru PDL, care a luat parte la discuţiile care au condus la schimbarea premierului şi care a cerut rezerva anonimatului în condiţiile în care fostul premier Emil Boc este încă liderul partidului.

Citește și
1 Comentariu
  1. mavrocordat spune

    CA MULT A DURAT PANA V-ATI DAT SI VOI SEAMA!……NUMAI ASA, MUSAMAUA MURDARA DIN FRUNTEA TARII AR SCAPA BASMA CURATA SI SA RAMANA INCONTINUARE IN TARA; ALTFEL TREBUIE SA IA UN VAPOR CATRE AMERICA DE SUD…SI TREBUIE SA-SI IA SI FAMILIA CU EL~

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.