Proxenetul Ioan Clămparu a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Românul Ioan Clămparu a fost condamnat de instanţa locală din Madrid la 30 de ani de închisoare pentru că a obligat femei să se prostitueze. Între acestea s-a aflat şi o minoră pe care a obligat-o să avorteze, informează luni (20 februarie 2012) EFE.

Decizia instanţei, anunţată luni, îl obligă, de asemenea, pe Ioan Clămparu să plătească daune morale de peste 12.000 de euro unui număr de trei femei, devenite martore sub protecţie, iar minorei – de peste 30.000 de euro.

În decizia menţionată se arată că românul a acţionat cu alte trei persoane şi, din anul 2000, a reuşit să aducă mai multe femei în Spania, cu promisiunea unui loc de muncă în servicii, pe care le obliga apoi să se prostitueze.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, când Clămparu, căutat de autorităţile române şi spaniole, s-a predat acestora din urmă, Audienţa Naţională spaniolă a decis închiderea românului, pe numele căruia fuseseră emise ordine europene de căutare şi arestare pentru acuzaţiile de exploatare sexuală în Spania şi România.

Procesul lui a început în luna februarie şi s-a încheiat cu condamnarea anunţată luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.