Putin va învinge la prezidenţiale din primul tur cu 58,6% din voturi

Premierul rus Vladimir Putin, candidatul favorit al alegerilor prezidenţiale din 4 martie, va fi ales preşedinte din primul tur de scrutin cu 58,6% din voturi, relevă un sondaj realizat de Centrului rus de sondare a opiniei VŢIOM, relatează luni (20 februarie 2012) Eho Moskvî şi Interfax.

„Conform prognozelor VŢIOM, alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, iar Putin va învinge cu 58,6% din sufragii. El va fi urmat de (candidatul comunist) Ghennadi Ziuganov, care va obţine doar 14,8% din voturi. Serghei Mironov (liderul Rusiei Juste, de centru-stânga) este creditat cu 7,7% din intenţiile de vot”, a detaliat directorul VŢIOM, Valerii Federov.

Acesta nu a menţionat procentajul pe care l-ar obţine ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski şi miliardarul Mihail Prohorov. Potrivit studiului precedent, din 10 februarie, ei erau creditaţi cu 8,2%, respectiv 4,6% din opţiunile electoratului.

Federov a precizat că aproape o cincime – 18% – dintre ruşi pun la îndoială corectitudinea scrutinului.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 10-12 februarie pe un eşantion de 1.600 de persoane din 46 de regiuni ale Rusiei, cu o marjă de eroare de 3,5%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.