Amendă de 50.000 lei pentru RTV pentru difuzarea imaginilor cu fostul premier într-o sală de fitness

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat joi (16 februarie 2012) cu amendă de 50.000 lei postul România TV (RTV), pentru difuzarea imaginilor cu fostul premier Emil Boc, dezbrăcat, într-o sală de fitness.

CNA a sancţionat pe 16 februarie Antena 1 prin întreruperea emisiei cu 10 minute în intervalul orar 19,00-19,10 şi transmiterea unui text cu decizia CNA, pentru emisiunea „Un show păcătos” din 12 februarie, în care imaginile cu Emil Boc dezbrăcat au fost difuzate pentru prima dată. Ulterior, imaginile au fost preluate şi de OTV, care a fost sancţionat tot pe 16 februarie, cu amenda maximă de 200.000 de lei.

Reprezentantul postului, Roxana Niculescu, a explicat că a fost un demers jurnalistic de delimitare a ceea ce s-a întâmplat la Antena 1.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu a apreciat că „imaginile, care au fost slab blurate, lezează dreptul la viaţă privată, dar nu apar comentarii batjocoritoare la adresa fostului premier”.

Narcisa Iorga, membru CNA, a afirmat că „imaginile nu trebuiau rulate, era suficientă o imagine statică pentru dezbateri, blurarea imaginilor a fost palidă, dar nu se compară cu ceea ce s-a întâmplat la celelalte posturi sancţionate”.

„S-a produs tot un derapaj din punct de vedere al imaginilor. Vorbele puteau fi o stratagemă pentru difuzarea imaginilor. A fost o ipocrizie, o formalitate de blurare”, a spus Dan Grigore.

Propunerea vicepreşedintelui CNA, Ioan Onisei, ca radiodifuzorul, fiind la prima abatere, să primească o amendă de 50.000 de lei, a fost votată de şapte dintre membrii CNA.

Citește și
1 Comentariu
  1. TE TREC FIORII! spune

    ACESTA E UN ABUZ DIN PARTEA CNA-INTREPRINDEREA ASTA DICTATOARE CE NU CUNOASTE NICI LEGILE. GRUPAREA AIA DE TELEVIZIUNE AU DIFUZAT UN MATERIAL CE DEJA EXISTA SI NU CNA AR TREBUI SA MOBILIZEZE, CI PARCHETUL DE JUSTITIE. AR TREBUI DESCOPERITA SURSA, SI NICI IN CAZUL ASTA, DACA NU EXISTA REGULAMENTARI STRICTE PRIVITOR LA POZAT IN ACELE SALI DE GYM SAU PRIN LEGE. MAGARIE MARE…….ORICUM RTV VA CASTIGA IN JUSTITIE, DE MAI EXISTA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.