CAB amână pentru 15 mai procesul în care FACIAS contestă avertismentul primit de Traian Băsescu de la CNCD

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, marţi (21 februarie 2012), pentru 15 mai, judecarea contestaţiei formulate de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) împotriva sancţionării cu avertisment a preşedintelui Traian Băsescu, în octombrie 2011, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Instanţa a amânat procesul pe motiv că reprezentantul FACIAS, directorul executiv Oana Florea, trebuie să facă dovada că este consilier juridic, aşa cum susţine aceasta.

La proces nu au fost prezenţi reprezentanţi ai CNCD şi ai preşedintelui Traian Băsescu, însă din partea acestora au fost depuse documente la dosar.

Citeste si:  Nedeductibilitatea TVA şi creditarea greoaie, problemele industriei auto din România

FACIAS contestă în instanţă sancţiunea cu avertisment dată de CNCD preşedintelui Traian Băsescu, în legătură cu declaraţia acestuia, din 22 septembrie 2011, în cadrul unei emisiuni televizate, când, referindu-se la monarhie, şeful statului a făcut următoarea afirmaţie: „80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?”.

Citeste si:  Ce pot învăţa muncitorii umani de la furnici

Sancţiunea a venit ca urmare a plângerii formulate de FACIAS, care sesiza caracterul discriminatoriu al declaraţiilor făcute de Traian Băsescu.

Acum FACIAS consideră că şeful statului ar trebui sancţionat cu amendă contravenţională, având în vedere că acesta a mai primit avertismente din partea CNCD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata