Dan Piţa revine pe marile ecrane cu pelicula „Ceva bun de la viaţă”

0

Reputatul regizor Dan Piţa revine pe marile ecrane cu o nouă peliculă, „Ceva bun de la viaţă”, care va avea proiecţia de gală vineri, de la ora 19,30, la Hollywood Multiplex.

Potrivit unui comunicat transmis marţi (21 februarie 2012), filmul, produs de MediaPro Pictures, este o poveste de viaţă despre prietenie, dragoste, visuri, greutăţi şi împliniri, toate presărate cu speranţă.

„Doi prieteni crescuţi la casa de copii îşi caută un rost în viaţă în haosul tranziţiei postdecembriste. Deşi nu e ceea ce îşi doresc, Mateo (Corneliu Ulici) şi Ginel (Dragoş Dumitru) acceptă munca istovitoare în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află. Ştiu că viaţa trebuie să aibă ceva bun pentru fiecare şi că depinde numai de ei să se desprindă de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o în faţă. (…) Fraţi de cruce, cei doi nu încetează să aibă grijă unul de celălalt nici o clipă şi împreună reuşesc să treacă, prin propriile puteri, peste toate piedicile pe care le întâmpină”, se arată în prezentarea filmului.

Pentru distribuţia acestui film, Dan Piţa a pariat aproape exclusiv pe actori debutanţi şi a încredinţat rolurile principale din „Ceva bun de la viaţă” tinerilor Corneliu Ulici (fost component al trupei Bliss) şi Dragoş Dumitru, în timp ce Anastasia Dumitrescu şi Adelaida Perjoiu dau viaţă personajelor feminine.

„Am distribuit actori necunoscuţi pe care îi propun publicului. Sunt tineri absolvenţi şi actori cu experienţă în teatru care nu au făcut film. Sper ca filmul ‘Ceva bun de la viaţă’ îi va impune”, spune regizorul în comunicatul citat.

Pelicula produsă de MediaPro Pictures, este un film câştigător al concursului organizat de CNC în 2007 şi îşi găseşte inspiraţia într-un scenariu original semnat de Răsvan Popescu, în colaborare cu Alex Molico.

Filmul va putea fi vizionat de sâmbătă la cinema Europa (Bucureşti) şi ulterior la Patria (Deva), Dacia (Alba Iulia), Modern (Craiova), Timiş (Timişoara) şi Dacia (Arad).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.