Opoziţia de la Cameră va contesta la CCR legile adoptate îm şedinţa de vot final de marţi

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, liberalul Mihai Voicu, a declarat că Opoziţia va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legile adoptate în şedinţa de vot final de marţi (21 februarie 2012), invocând faptul că cvorumul de şedinţă nu a fost întrunit.

Mihai Voicu a atras atenţia că faţă de cvorumul constatat – 165 de deputaţi – , votul a fost dat în cazul câtorva legi de pe ordinea de zi cu un număr mai mic de voturi – 164.

În replică, preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean, a precizat că, în urma apelului nominal cerut de liderul grupului PDL, Mircea Toader, a reieşit că cvorumul de vot final, respectiv 165 de parlamentari, este întrunit.

În acelaşi sens s-au exprimat de la tribuna plenului şi deputaţii Marton Arpad (UDMR) şi Eugen Nicolicea (grupul progresist).

Cei doi au invocat articole din Regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor unde se precizează că deputaţii care nu-şi exercită dreptul de vot, dar care au fost prezenţi în sală la momentul apelului nominal sunt consideraţi în cvorumul de şedinţă.

Nicolicea a subliniat şi faptul că la balconul sălii de plen se află şi zece deputaţi ai Opoziţiei care nu lucrează.

În urma acestor luări de poziţie, Mihai Voicu a părăsit sala de şedinţă, locul său pentru asigurarea cvorumului fiind luat de deputatul din grupul minorităţilor naţionale Mircea Grosaru.

Preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a decis continuarea sesiunii de vot final.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.