Rupert Murdoch va superviza personal lansarea noului său tabloid Sun on Sunday

Magnatul american Rupert Murdoch va superviza în persoană lansarea, duminică, a tabloidului său britanic The Sun on Sunday, ce va înlocui News of the World, închis în iulie în plin scandal al ascultărilor, a anunţat luni (20 februarie 2012) diviza britanică a imperiului Murdoch.

„Rupert Murdoch va superviza lansarea” Sun on Sunday, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a News International, divizia britanică a grupului News Corp. Dominic Mohan, redactor-şef la cotidianul The Sun, va fi de asemenea responsabil de versiunea duminicală a tabloidului, conform aceleiaşi surse.

Vineri, „Rupert Murdoch a anunţat că un noul jurnal duminical va fi publicat „foarte curând” şi că acest lucru va avea loc într-o săptămână începând de astăzi /duminică/”, a anunţat directorul general al News International, Tom Mockridge, într-o notă internă duminică seară. „Trebuie să acţionăm rapid în următoarele zile şi să pregătim o lansare superbă pentru Sun on Sunday”, a mai spus el.

La câteva ore după sosirea la Londra, americanul Rupert Murdoch a anunţat lansarea Sun on Sunday menit să înlocuiască News of the World, o adevărată instituţie veche de 168 de ani pe care omul de afaceri a închis-o în iulie pe fondul scandalului ascultărilor telefonice ilegale.

Noua ediţia din a şaptea zi a săptămânii a cotidianului The Sun, cel mai citit din Marea Britanie cu 2,5 milioane de exemplare, are drept obiectiv recuperarea celor 2,7 milioane de cititori ai News of the World.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.