A murit Jojo, cel mai bătrân cimpanzeu din Europa

Cel mai bătrân cimpanzeu din Europa, botezat Jojo, a murit duminică (19 februarie 2012) noapte la 60 de ani, într-o grădină zoologică din Nancy (sudul Franţei), unde se afla din 1963, anunţă un comunicat al primăriei oraşului, citat de AFP.

„Jojo a murit de moarte naturală. El a depăşit recordul de longevitate, fiind cel mai bătrân cimpanzeu din Europa, în timp ce cel mai bătrân cimpanzeu african a murit în 2008, la 63 de ani”, arată primăria. Bine cunoscut publicului din Nancy, Jojo era o vedetă a grădinii zoologice, în care stătea de aproape 50 de ani.

Născut pe 28 iunie 1951, a fost încredinţat oraşului de proprietarul unei menajerii din Bangui (Republica Centrafricană). A făcut mai întâi pereche cu Catherine, care a murit în 1964, şi apoi cu Judith, din 1984 până în 1995. Speranţa de viaţă a unui cimpanzeu este în jur de 45 de ani.

La sfârşitul lunii decembrie, un cimpanzeu pe nume Cheetah, care ar fi fost celebra maimuţă din filmele cu Tarzan din anii 1930, a murit, la 80 de ani, într-o rezervaţie din Florida.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.