Al 500-lea episod din serialul „Familia Simpson” l-a avut ca invitat pe Julian Assange

Cel de-al 500-lea episod al serialului „Familia Simpson” a fost difuzat duminică (19 februarie 2012) în Statele Unite, avându-l ca invitat pe Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, relatează AFP.

Marge, Homer, Bart, Lisa şi Maggie sunt la al 23-lea sezon al serialului, Simpson fiind cea mai caraghioasă familie americană a micului ecran, ale cărei poveşti fac un portret nu prea măgulitor al Statelor Unite.

Fondatorul WikiLeaks şi-a înregistrat intervenţiile într-un loc necunoscut şi a fost îndrumat de la distanţă, din Los Angeles. Al Jean, producătorul executiv al serialului, a admis că Assange, urmărit şi în Statele Unite pentru difuzarea unor documente diplomatice şi militare confidenţiale, este un personaj „controversat”. „Am discutat despre oportunitatea de a-l avea în program şi în cele din urmă ne-am hotărât să o facem”, a spus el.

Australianul de 40 de ani este fondatorul site-ului WikiLeaks, care a dat peste cap câteva luni diplomaţia mondială, după ce a publicat documente confidenţiale. Justiţia suedeză vrea să-l audieze într-un dosar de viol şi agresiuni sexuale.

Creat de Matt Groening şi difuzat din 1989, serialul a primit deja numeroase premii. Şi alte personaje celebre l-au onorat cu prezenţa lor. Fostul premier britanic Tony Blair şi proprietarul Fox, Rupert Murdoch, şi-au înregistrat vocile pentru apariţiile din celebrul desen animat, dar o parodie a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy a fost difuzată fără consimţământul său.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.