EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Bercea Mondial – condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare cu executare

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost condamnat la 7 ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul de tentativă de omor calificat.

Pe 15 februarie, magistraţii Tribunalului Olt decideau să amâne cu o săptămână pronunţarea sentinţei în dosarul în care Sandu Anghel, este acuzat de tentativă de omor.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan, declara la acel moment că amânarea pronunţării este determinată de volumul foarte mare al dosarului, care trebuie cercetat şi analizat în amănunt.

„Sunt cinci volume cu foarte multe pagini. Trebuie analizate toate de către instanţă, care a considerat că mai are nevoie de timp, de o săptămână, pentru a se pronunţa”, a declarat atunci Gheorghe Biolan.

Sandu Anghel a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. El a fost acuzat că anul trecut, pe 17 februarie, şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, cu un cuţit, într-un bar din Drăgăneşti Olt. Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu răni grave, produse cu un cuţit.

Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel, personaj al lumii interlope, care îşi spunea Bercea Mondial. După ce Bercea a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

Acesta, în timpul procesului, a susţinut că este bolnav şi suferă de afecţiuni psihice, boli interne, etc, dar a şi acuzat presa, prin vocea avocaţilor, că-i strică reputaţia şi-i lezează demnitatea numindu-l Bercea Mondial, adică aşa cum el însuşi a scris pe una dintre casele pe care le deţine în Drăgăneşti-Olt.

Bercea a cerut de zeci de ori să fie cercetat în libertate, invocând ori chestiuni de procedură, ori probleme medicale, şapte dintre solicitările sale de a fi pus în libertate fiind admise de Tribunalul Olt şi ulterior respinse de instanţa superioară, Curtea de Apel Craiova.

Sandu Anghel nu a fost niciodată pus în libertate pe timpul desfăşurării procesului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata