EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Conducătorii cluburilor implicaţi în dosarul transferurilor riscă până la 20 de ani închisoare

0
Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorul de şedinţă Cristian Anghel, a solicitat marţi (21 februarie 2012) Tribunalului Bucureşti condamnarea celor 8 inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal la pedepse cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni grave ca evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, aceştia riscând până la 20 de ani închisoare.

Pentru Giovani Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea procurorul a cerut condamnare la maximul de pedeapsă, în vreme ce pentru George Copos reprezentantul DNA a solicitat o condamnare orientată către jumătatea pedepsei.

În schimb, procurorul consideră că Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu, Mihai Stoica şi Jean Pădureanu ar trebui să primească condamnări cu executare către minim.

Procurorul a făcut o menţiune specială în legătură cu preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu. Reprezentantul DNA a susţinut că, în mod normal, acesta ar fi trebuit să primească o condamnare cu suspendare, deoarece a dat declaraţii complete în timpul urmăririi penale, însă nu poate cere instanţei acest lucru, având în vedere gravitatea infracţiunilor săvârşite.

De asemenea, procurorul a amintit că Gheorghe Popescu are un trecut notoriu în fotbal, a plătit o parte din prejudiciu şi, probabil, s-a implicat în această afacere pentru a face bine, însă a greşit şi acum trebuie condamnat cu minimul de pedeapsă.

La finalul pledoariei, procurorul a enumerat mai multe cazuri de fotbalişti, impresari, conducători de cluburi din Europa şi din lume care au primit pedepse pentru infracţiuni asemănătoare: Claudio Lotito (preşedintele clubului Lazio Roma), Luciano Moggi (fostul director general al clubului Juventus Torino), fostul impresar al fotbalistului Zinedine Zidane sau fotbalistul brazilian Romario.

Judecătoarea care se ocupă de acest caz a anunţat că va amâna pronunţarea sentinţelor, având în vedere complexitatea dosarului.

Pe 2 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei „Becali Sport”.

Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.