Directorul magazinului din Bârlad în faţa căruia a murit un om este cercetat pentru ucidere din culpă

Directorul magazinului din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, în faţa căruia a murit un om, după ce a fost lovit de o bucată de zăpadă căzută de pe magazin, luni (20 februarie 2012) după amiază, este cercetat pentru ucidere din culpă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a deschis, marţi, un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă pe numele directorului general al centrului comercial din Bârlad, care – potrivit poliţiştilor – a dat dispoziţie ca angajatul care şi-a pierdut viaţa să cureţe zăpada.

”Împotriva directorului general al firmei la care era angajată victima se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi sub aspectul încălcării legii privind protecţia securităţii muncii. Din dispoziţia conducerii firmei la care lucra, bărbatul a fost trimis la deszăpezirea zonei respective”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana David.

În paralel şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui fac cercetări în acest caz.

”Este vorba despre un accident de muncă produs pe fondul nerespectării normelor de sănătate şi securitate în muncă pentru activităţile specifice. Am ridicat o serie de probe şi continuăm cercetările la locul producerii evenimentului. Vom stabili cauzele şi sancţiunile pentru acest eveniment”, a declarat Alexandru Lăluci, inspectorul şef al ITM Vaslui.

Primăria municipiului Bârlad a luat decizia sancţionării proprietarului complexului comercial din centrul oraşului cu o amendă de 2.500 de lei pentru că nu a îndepărtat din timp ţurţurii de pe streşinile magazinului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din municipiul Bârlad, a murit, luni după amiază, la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce a căzut peste el o cantitate mare de zăpadă. Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, bărbatul curăţa zăpada de lângă un supermarket din Bârlad în momentul în care de pe acoperiş a căzut peste el o cantitate foarte mare de zăpadă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.