DSK: Arestul preventiv va fi prelungit

0
Măsura de arest preventiv luată împotriva fostului director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru „complicitate la proxenetism agravat în bandă organizată” şi „tăinuire de abuz de bunuri sociale” în aşa-numitul dosar Carlton va fi prelungită, informează marţi (21 februarie 2012) AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Un judecător de instrucţie este aşteptat în cursul serii la cazarma Jandarmeriei din Lille unde a fost plasat în arest preventiv Dominique Strauss-Kahn, pentru a prelungi această măsură, potrivit sursei.

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat în arest preventiv pentru „complicitate la proxenetism agravat în bandă organizată” şi „tăinuire de abuz de bunuri sociale” la sosirea sa, marţi dimineaţă, la cazarmă, unde a fost audiat toată ziua.

Fostul şef al FMI, în vârstă de 62 de ani, urma să fie interogat în legătură cu o serie de petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington. Scopul anchetatorilor era de a stabili dacă DSK ştia că femeile care participau erau prostituate.

Ultima călătorie a avut loc între 11 şi 13 mai, la Washington, înaintea arestării lui DSK în dosarul acuzaţiilor de agresiune sexuală aduse de o cameristă angajată a hotelului Sofitel din New York.

Arestul preventiv, măsură privativă de libertate ce se ia în cadrul unei anchete judiciare împotriva unei persoane suspectate de a fi comis o infracţiune, are o durată iniţială de 24 de ore, dar poate fi prelungit, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.