Fondatorul Megaupload, eliberat pe cauţiune

Fondatorul site-ului Megaupload.com, inculpat pentru escrocherii şi violări ale drepturilor de autor şi a cărui extrădare a fost cerută de Statele Unite, a fost eliberat pe cauţiune miercuri (22 februarie 2012) de justiţia neozeelandeză, potrivit unei surse judiciare citate de AFP.

Kim Schmitz, alias „Kim Dotcom”, un german de 38 de ani, a fost arestat la 20 ianuarie la proprietatea sa de la Auckland (nord), împreună cu alţi trei responsabili ai Megaupload.

Judecătorul i-a interzis lui Kim Schmitz să intre pe internet şi să rezerve zboruri cu elicopterul. El va rămâne la proprietatea sa, cu excepţia cazului unei urgenţe medicale.

Decizia judecătorului neozeelandez reprezintă un pas înapoi pentru justiţia americană, care cere extrădarea omului de afaceri şi a celor trei responsabili ai site-ului, eliberaţi, de asemenea, pe cauţiune.

Creat în 2005 în Hong Kong, site-ul Megaupload, vizitat de 50 de milioane de utilizatori în fiecare zi, a fost închis la 19 ianuarie de justiţia americană. Aceasta îi acuză pe responsabilii paginii de internet de a fi câştigat 175 de milioane de dolari (132 de milioane de euro) prin activităţi ilegale şi de a fi cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, oferind copii piratate ale unor filme, programe televizate sau alte conţinuturi.

Cererea SUA de extrădare a responsabililor site-ului va fi examinată la 20 august. Autorităţile americane au indicat că vor cere pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare dacă procesul va avea loc în SUA.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.