EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Hackerii Anonymus neagă acuzaţiile că ar dori să atace reţeaua electrică a SUA

0
Hackerii din gruparea Anonymus au respins ferm marţi (21 februarie 2012) acuzaţiile conform cărora ar putea ataca reţeaua electrică a SUA şi provoca o încetare a funcţionării acesteia, transmite AFP.

Declaraţia survine la scurt timp după ce Wall Street Journal a scris că şeful Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) şi-ar fi exprimat, în special în cadrul unor reuniuni private la Casa Albă, îngrijorarea în privinţa unui eventual atac împotriva reţelei electrice a ţării, într-un an sau doi.

Anonymus l-a acuzat marţi pe diferite conturi pe Twitter pe şeful NSA că are „o retorică alarmistă” şi că aplică tactica „ţapului ispăşitor”.

Gruparea a lansat de asemenea un atac prin mesaje spam împotriva paginii de Facebook a Wall Street Journal, cerându-le jurnaliştilor ziarului să publice comentarii pentru a denunţa aceste acuzaţii.

În ianuarie, Anonymus – un grup de hackeri diseminaţi în întreaga lume şi reprezentaţi printr-o mască în alb şi negru cu un zîmbet sarcastic – a scos din funcţiune, timp de mai multe ore, site-urile FBI şi Departamentului american de Justiţie, ca represalii faţă de închiderea de către SUA a site-ului de descărcări Megaupload.

La sfârşitul lui 2010, Anonymus a atacat, de asemenea, paginile de internet ale Amazon, Visa, MasterCard şi PayPal pentru a denunţa deciziile acestora de a nu mai colabora cu site-ul Wikileaks.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.