Interzis românilor: Magazinul Lidl din Toulouse refuză clienţii români

– Ziarul comuniştilor francezi, l’Humanité, a publicat marţi, 21 februarie, un lung reportaj realizat în oraşul Toulouse. La periferia acestuia se află un supermarket hard discount Lidl, care refuză să le mai vândă produse românilor, şi asta de un an de zile, scrie [block]0[/block].

Magazinul Lidl, de la periferia oraşului Toulouse, refuză sistematic să le mai vândă ceva românilor care locuiesc nu departe de acolo într-o serie de barăci din lemn şi tablă aliniate de-a lungul şoselei de centură a localităţii.

O politică discriminatorie, care durează de un an de zile, dar pe care responsabilul magazinului, intervievat de l’Humanité, şi-o asumă fără probleme. Motivul invocat este că, acum un an de zile, zona din jurul supermarketului destinat unei clientele foarte modeste era cunoscută pentru violenţele şi furturile care se petreceau acolo.

Magazinul Lidl era cel care înregistra cele mai mari pierderi neexplicate din toată regiunea de sud-vest a Franţei, spune acelaşi director de magazin. El povesteşte ziariştilor cum de Crăciun căruţuri întregi de marfă dispăreau. Personalul magazinului a primit aşadar ordin verbal – nimic sau foarte puţine se scriu la Lidl – să nu-i mai primească pe românii care locuiesc în tabăra învecinată, acuzaţi că ar fi la originea furturilor.

Este un refuz de vânzare teoretic interzis prin lege. Justiţia nu a făcut însă nimic de un an de zile, deplânge în încheiere ziaristul de la L’Humanité.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.