DESCOPERIRE IMPORTANTĂ de gaze naturale în Marea Neagră

1
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom SA au confirmat miercuri (22 februarie 2012) o posibilă descoperire semnificativă de gaze naturale în sectorul românesc al Mării Negre, informează un comunicat al OMV.
Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi.Lucrările de foraj au demarat la finele lui 2011 şi urmează să se finalizeze.Sonda Domino -1 este situată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri şi este forată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Operaţiunile de foraj au început la sfârşitul anului 2011 şi se desfăşoară în continuare. Se estimează că adâncimea totală a sondei va fi de peste 3.000 de metri sub nivelul mării.Perimetrul Neptun are o suprafaţă de aproximativ 9.900 kilometri pătraţi în ape cu o adâncime ce variază între 50 şi 1.700 metri.

În noiembrie 2008, OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited au semnat un acord prin care ExxonMobil a achiziţionat o participaţie de 50% în zona de mare adâncime a perimetrului Neptun.

Cele două companii au lucrat îndeaproape pentru achiziţia de date seismice 3D şi pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi în perimetrul Neptun.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. scarbit de smecheriii spune

    ERA SI GREU DE CREZUT ATATA TIMP CAT A FOST ATATA TAM-TAM PE BAZA LA RAHATUL ASTA!!!…HEHHEHHEHEHE…BATAIE DE JOC!!!..TRAIASCA ROMANIA LIBERA SI INDEPENDENTA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.