Premierul Ungureanu le-a spus oficialilor FMI şi CE că Guvernul va continua respectarea angajamentelor asumate

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a transmis, miercuri (22 februarie 2012), reprezentanţilor FMI şi Comisiei Europene că Executivul său va asigura continuitatea respectării angajamentelor asumate cu instituţiile finanţatoare.

Ungureanu i-a primit, miercuri, la Guvern, pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi pe directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Cu această ocazie, Ungureanu a apreciat că întrevederile avute de oficialii FMI şi CE, cu o zi în urmă, la Ministerul Economiei şi Ministerul Transporturilor, au fost „un start bun” pentru întâlnirea de miercuri, de la Guvern.

În debutul întrevederii, când presa a avut acces pentru câteva momente, Ungureanu a remarcat interesul crescut din partea media pentru această întâlnire.

„Cum se întâmplă mereu, este un interes destul de mare din partea media. Mulţumim că aţi acceptat invitaţia noastră”, a spus premierul.

Şeful Executivului i-a invitat apoi pe jurnalişti să părăsească sala, spunând: ”Acum e momentul să ne apucăm de treabă”.

La întrevedere au mai participat miniştrii Finanţelor, Bogdan Drăgoi, Transporturilor, Alexandru Nazare, Economiei, Lucian Bode, Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat marţi că la întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi CE discuţiile vor viza situaţia economică internaţională şi internă, precum şi gradul de îndeplinire de către România a înţelegerilor cu cele două instituţii.

„În primul rând, dăm un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care şi le-a asumat Guvernul precedent, ni le asumăm la rândul nostru, aşa cum menţionează şi programul de guvernare. Este şi o întâlnire de acomodare cu noii conducători de ministere, care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor noastre externe. Este oricum o întâlnire normală, naturală. Nu discutăm scrisoarea de intenţie, dar discuţia se va axa în principal pe situaţia economică internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor din scrisoarea de intenţie”, afirma Ungureanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.