EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Scandal făcut de Giovani Becali la Tribunalul Bucureşti

Fostul impresar Ioan (Giovani) Becali s-a arătat marţi (21 februarie 2012) nemulţumit faţă de decizia magistratului de la Tribunalul Bucureşti, care judecă procesul privind transferurile din fotbal, de a respinge mai multe întrebări puse de avocaţi unui martor, care a lucrat la Federaţia Română de Fotbal.

Acesta s-a supărat, totodată, că judecătoarea Geanina Teodorovici nu a dorit să rectifice un pasaj din declaraţia martorului respectiv.

Drept urmare, Giovani Becali a ridicat tonul, a cerut să i se pună cătuşe la mâini şi chiar s-a băgat în boxa unde de regulă stau persoanele arestate.

”Ce văd aici nu am văzut în 20 de ani de democraţie. Treziţi-vă băi. Mă sacrific eu. Gata, doamnă judecătoare, chemaţi poliţia să mă pună în cătuşe. Nu îmi e frică. Unde trăim aici? Nu lăsaţi martorul să declare ce vrea. Declaraţia mea este una ţărănească şi o consemnaţi aşa cum vreau eu. O să daţi socoteală pentru ceea ce faceţi aici. Băi avocaţilor, dormiţi? Martorul nu îl lăsaţi, expertiză nu aţi vrut să faceţi. Toată lumea vine aici şi tremură, vin oamenii cu frică aici, pentru că nu vor să ia 15 ani de puşcărie. Vine Copos: aoleu s-a întârziat două ore procesul, dar nu zice nimic, pentru că îi este frică. Ai fost ministru în Guvernul României!”, a strigat Giovani Becali în sala de judecată.

Cu greu Cristi Borcea şi fratele lui Giovani, Victor Becali, l-au calmat.

După ce judecătoarea i-a arătat că a făcut modificarea în declaraţia martorului, Giovani Becali a ieşit din sala de judecată, spunând că i-a crescut tensiunea şi trebuie să meargă să bea apă.

Procesul a fost reluat după câteva minute, marţi fiind stabilit ultimul termen al dosarului.

Pe 2 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei „Becali sport”.

Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata