Verdict iminent pentru Berlusconi după ce recuzarea magistraţilor a fost respinsă

Curtea de Apel din Milano a respins miercuri (22 februarie 2012) cererea apărării de recuzare a magistraţilor în procesul Mills, în care fostul premier italian Silvio Berlusconi este acuzat de coruperea ex-avocatului său, verdictul în acest caz devenind astfel iminent, transmite AFP.

Avocaţii lui Berlusconi solicitaseră recuzarea judecătorilor de primă instanţă în procesul Mills, în care Berlusconi este acuzat că i-a plătit britanicului David Mills 600.000 de dolari în schimbul unor mărturii mincinoase în favoarea sa, în timpul unor procese din anii 1990.

Citeste si:  Guvernul italian accelerează aprobarea reformelor înaintea summitului G20

Curtea de Apel a respins argumentele aduse de avocaţi, urmând ca procesul să se încheie sâmbătă, cu concluziile apărării. Judecătorii se vor retrage apoi pentru verdict.

Parchetul milanez a cerut la 15 februarie o pedeapsă de 5 ani de închisoare împotriva lui Berlusconi. Apărarea susţine că delictul s-a prescris într-un interval de timp cuprins între 8 ianuarie şi 9 februarie, în timp ce Parchetul afirmă că această prescriere va interveni între 3 mai şi mijlocul lui iulie, în funcţie de modul de contabilizare a multiplelor întreruperi şi reluări ale procesului în decursul anilor.

Citeste si:  Mario Monti: Pentru a scăpa de criză Italia are nevoie de o reorientare fundamentală a politicii economice

Tot tribunalul va trebui să decidă şi asupra datei de prescriere a faptelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata