Viena: 39 de răniţi şi 4.000 de persoane evacuate din cauza unei scurgeri de amoniac

Aproape 4.000 de persoane au fost evacuate, 39 au fost rănite şi 29 spitalizate marţi seară (21 februarie 2012) la Viena în urma unei scurgeri de amoniac dintr-o staţie de răcire din apropierea sălii de concerte Arena, din sudul capitalei austriece.

Cartierul Landstrasse, Hotelul Etap, cei care participau la spectacolul Cats din Theaterzelt şi la concertul lui Tim Bendzko din Gasometer au fost evacuaţi din zona periculoasă.

Alarma s-a declanşat marţi seară, în apropierea sălii de spectacole Arena, unde s-a sesizat o scurgere de amoniac, mai multe persoane plângându-se de de usturimi de ochi şi dificultăţi la respiraţie.

Treizeci şi nouă de persoane au fost uşor rănite, iar 29 au fost spitalizate şi puse sub supraveghere, a afirmat şi Ronald Packert de la Wiener Rettung – serviciu ambulatoriu din Viena.

Poliţia a evacuat întreaga zonă, a închis străzile şi a interzis accesul în zona respectivă pe o arie de un kilometru. Persoanelor care locuiau în acest perimetru li s-a cerut să rămână în locuinţe şi să nu deschidă ferestrele.

Scurgerea a fost oprită de tehnicieni şi pompieri, iar situaţia este în prezent stabilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.