Barack Obama va trăi 82 de ani

Barack Obama va trăi până la 82 de ani – cel puţin aşa pretinde un cercetător american, care a studiat speranţa de viaţă a preşedinţilor americani. Jay Olshansky de la Universitatea Illinois a întreprins un studiu de comparare a vârstelor la care au murit preşedinţii americani, în raport cu speranţa de viaţă medie din epoca lor, scrie passionsante.be.

El publică rezultatele cercetărilor sale în Jurnalul Asociaţiei medicale americane (Jama). Concluzia a fost că cine ajunge „Mister President” trăieşte destul de mult, în pofida stresului şi a apăsării muncii legate de funcţie.

Profesorul Olshansky arată că două treimi din preşedinţii americani care au murit de moarte naturală au trăit mai mult decât contemporanii lor. Primii dintre ei şi-au dat sufletul în jur de 80 de ani, într-o vreme când speranţa de viaţă se limita la 35-40 de ani.

„Impresia de îmbătrânire rapidă a preşedinţilor este doar o impresie, nu un fapt ştiinţific. Iar părul alb şi ridurile nu sunt mortale!”, arată cercetătorul. El adaugă că faptul că şefii de stat fac des controale medicale şi analize nu sunt o garanţie de sănătate, dar asigură o îngrijire optimă.

La întrebarea despre ce se va întâmpla cu Barack Obama, profesorul Olshansky a îndrăznit să dea un pronostic, bazat pe educaţia preşedintelui, pe starea lui de sănătate şi pe accesul la îngrijiri de calitate: 82 de ani. „Cel puţin”, s-a grăbit el să adauge.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.