Bulgaria introduce educaţia militară în şcoli

Parlamentul bulgar a adoptat joi (23 februarie 2012) proiectul de lege pentru forţele militare care prevede introducerea unor ore de educaţie militară în şcoli. Începând de anul şcolar viitor, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor avea câte 5 ore pe an de educaţie militară.

Ministrul apărării Aniu Anghelov a declarat că în aceste ore elevii vor învăţa care sunt obligaţiile cetăţenilor referitoare la apărarea statului, cum să acţioneze în situaţii de criză cu caracter militar, care este structura şi misiunea forţelor militare. Nu vor fi instruiri practice, a precizat ministrul.

Legea mai prevede că armata bulgară va dispune de 3.500 de rezervişti recrutaţi în mod voluntar, a indicat ministrul Anghelov. Studenţii de la universităţile civile vor avea posibilitatea să se înscrie la cursuri militare, dacă doresc.

Ministerul Apărării va organiza astfel de cursuri şi pentru ceilalţi cetăţeni care doresc să primească un grad militar. Rezerviştii vor primi un salariu anual de circa 500 euro. Aceştia vor fi angajaţi pe baza unui contract de 5 ani care ar putea fi prelungit.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.