EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

CNVM: Piaţa de capital din România nu a avut o dezvoltare normală

1
Piaţa de capital reprezintă, în teorie, o alternativă de finanţare a oricărei economii, însă această oportunitate nu a fost suficient exploatată în România, a arătat, joi (23 februarie 2012), într-un seminar economic, Gabriela Anghelache, preşedintele Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM).

„În teorie, totdeauna se spune că Bursa de Valori şi, în general, piaţa de capital reprezintă o alternativă de finanţare a oricărei economii. Din păcate, această oportunitate nu a fost suficient exploatată în România.”

„Deşi atât emitenţii cât şi investitorii şi operatorii de piaţă înţeleg necesitatea bursei, piaţa de capital din România nu a avut o dezvoltare normală. Acţiunile de pe bursa românească urmăresc o fructificare indirectă a unor acţiuni şi nu urmăresc asigurarea acestui rol de sprijinire a economiei printr-o finanţare pe termen mediu şi lung, prin intermediul instrumentelor clasice şi de acoperire a riscurilor. Ne aflăm într-un moment foarte important, în care perioada următoare va fi crucială. Aportul bursei la dezvoltarea economiei româneşti trebuie să fie efectiv”, a afirmat Anghelache.

Preşedintele CNVM a menţionat, totodată, că menţinerea interesului investitorilor faţă de România depinde în mare măsură de Bursă, iar în acest sens se fac eforturi pentru ca timpul în care se eliberează acordul de tranzacţionare să fie cât mai scurt.

„Menţinerea investitorilor în România depinde numai de noi, de Bursă. Este la îndemâna noastră să căutăm instrumentele specifice pieţei pentru ca protecţia investitorilor să se realizeze. Din partea CNVM, aduc în atenţie faptul că, din momentul în care se înaintează o ofertă, asigurăm sprijin de calitate pentru cei care fac oferta. Ne străduim să scurtăm termenul până la aprobarea ofertei, de până la 3-5 zile, sub perioada din lege care prevede un termen de maximum 10 zile„, a explicat Gabriela Anghelache.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Protejatu Ion spune

    De unde-a luat bani CNVM-ista asta ca să participe la simpozion? O fi prins vreo promotie de la Ziarul Financiar, că altfel e cu portăreii pe capul ei ca să dea bani la FNI-şti. Auzi Domn’le că mai e in căutări de „instrumentele specifice pieţei pentru ca protecţia investitorilor să se realizeze”. Serios? Iată în Raportul lor anual http://www.cnvmr.ro/pdf/raportanual/ro/Raport-Anual-CNVM-2010.pdf , la pag.167 ce gărgăuni au în cap – ca să evite să plătească „75 de cereri de executare silită din partea investitorilor … de 63,88 mii lei” au plătit de la comun „angajarea unor cabinete de avocatură care să reprezinte interesele instituţiei … contra cca 400,8 mii lei” adică de 7 ori mai mult. Bă nene, asta-i demenţă.
    La pag.56 aflăm că „n-a aflat despre citaţiile la dosarul penal FNI” care se difuzau şi pe toate posturile TV, şi să mă aştept de la dânsa să mă protejeze 🙂 L-a mai şi tradus în engleză şi s-a văicărit cu el pe-afară. Hai să fim serioşi, puţină decenţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.