Guvernul va beneficia de o schemă de grant de 434.000 dolari de la Banca Mondială

Guvernului României, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), va beneficia de o schemă de grant în valoare de 434.000 de dolari de la Banca Mondială, a informat joi (23 februarie 2012) SGG.

Finanţarea nerambursabilă vizează elaborarea unui sistem de monitorizare şi evaluare a planurilor de acţiuni realizate pe baza analizelor funcţionale ale Băncii Mondiale.

Scopul proiectului este operaţionalizarea unui sistem de monitorizare şi evaluare a principalelor reforme structurale implementate de Guvernul României, în vederea asigurării unei coordonări orizontale eficiente la nivelul administraţiei publice centrale.

Principalele activităţi se referă la inventarierea şi corelarea documentelor strategice ale Guvernului, la dezvoltarea unui set comun de indicatori de măsurare a impactului măsurilor, la definirea unui mecanism de cooperare între instituţiile implicate în activitatea de monitorizare şi evaluare, precum şi la instruirea personalului tehnic necesar implementării acestui mecanism, a precizat SGG.

Secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi, a fost împuternicit să semneze Acordul de finanţare.

„La nivelul Secretariatului General al Guvernului există o preocupare permanentă pentru evaluarea impactului politicilor publice.

Prin acest proiect, dorim să dezvoltăm un sistem unic de monitorizare şi evaluare a principalelor măsuri de modernizare a administraţiei publice implementate de Guvernul României, cuprinse în documentele programatice majore.

Implementarea acestui nou proiect va avea o durată de 3 ani iar indicatorii dezvoltaţi ne vor ajuta să urmărim pas cu pas modul de implementare, atingerea rezultatelor propuse şi eventualele puncte slabe care necesită o atenţie sporită” – a declarat secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi, potrivit sursei citate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.