Michael Jordan a dat în judecată o firmă chinezească de echipament sportiv

Michael Jordan, fostul superstar al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a anunţat că a dat în judecată o firmă chinezească de echipament sportiv care a utilizat abuziv numele şi marca sa, relatează agenţia AFP.

Jordan susţine că firma Qiaodan Sports Company Limited a păcălit intenţionat clienţii chinezi, sugerând că are acordul sextuplului campion NBA privind utilizarea numelui chinezesc al americanului: Qiaodan.

”Este decepţionant să vezi că o companie a clădit o afacere utilizând fără aprobarea mea numele meu chinezesc, numărul 23 (cel pe care l-a purtat Jordan la Chicago Bulls – n.r.) şi chiar numele copiilor mei”, se arată într-un comunicat semnat de fosta vedetă a baschetului.

Jordan este cunoscut în China sub numele de Qiaodan, când a devenit foarte popular mai ales după ediţia 1987 a All Star Game, primul eveniment NBA televizat în ţara asiatică.

Jordan, 49 ani, în prezent acţionar principal la echipa Charlotte Bobcats, susţine că acţiunea sa nu este determinată de chestiunea banilor ci de principiu, cu scopul de a-şi proteja identitatea şi numele său.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.